Unde poți încerca preparate pe bază de carne din porc artificial, din toamna asta

de: Ozana Mazilu
24 09. 2021

La doar câteva săptămâni după ce și-au adus celebrele nuggets „de pui” în restaurante, Impossible Foods lansează un alt produs pe bază de plante. Carnea de porc pe bază de plante, numită inventiv “Impossible Pork”, va fi în meniurile restaurantelor din această toamnă.

Dacă ești în New York, poți încerca “Impossible Pork”, începând de astăzi. Restaurantul Momofuku Ssäm al bucătarului David Chang din Manhattan va servi de astăzi preparate pe bază de carne de porc artificială. Începând cu 4 octombrie, peste o sută de restaurante din Hong Kong vor oferi mâncăruri folosind ingredientul, care va ajunge și pe unele meniuri din Singapore în următoarele săptămâni.

Pe meniurile restaurantelor vor fi preparate pe bază de porc artificial

Compania susține că porcul său artificial este mai durabil decât carnea de porc naturală. Compania spune că produsul folosește cu până la 85% mai puțină apă și cu 82% mai puțin teren decât este necesar pentru producția tipică de porc, reducând, în același timp, emisiile de gaze cu efect de seră cu până la 77%. În plus, compania Impossible susține că ingredientul acesta artificial are mai puține calorii, mai puține grăsimi și mai mult fier decât carnea de porc clasică.

Conform Engadget, Impossible Pork la CES 2020 a avut un gust destul de similar cu cel real.

De asemenea, carnea cultivată în laborator a companiei americane Eat Just este comercializată în Singapore după aprobarea de reglementare. Acest lucru marchează o premieră – prima data când un astfel de produs a fost autorizat pentru vânzare într-un restaurant încă neidentificat. Astfel, Singapore devine prima țară din lume care vinde carne artificială.

Spre deosebire de carnea pe bază de plante – de exemplu, burgerul vegetarian clasic – „chicken bites” ale companiei sunt cultivate sub formă de celule din bioreactoare masive, unde sunt combinate cu alte ingrediente pe bază de plante.

Consumul de carne de pe planetă a ajuns la niveluri record. Fermele sunt supraaglomerate și există temeri că, în viitor, cererea va fi mai mare decât oferta. În aceste condiții, se pune întrebarea: reprezintă carnea artificială, creată în laborator, soluția salvatoare în această criză?